Cateye, az MJ glass design legelső ékszercsaládja

Alapvetően kutyás vagyok, mégis a macskák ihlették az egyik legelső kollekciómat. Van ezekben az állatokban ugyanis valami, ami miatt az emberek évezredek óta tisztelik, félik, szeretik őket. Engem inkább a szemük fogott meg. Azonnal bele is varázsoltam azt az egyik ékszerembe. Érdekes találkozás volt, elmesélem. 

 

Azt biztosan tudod, hogy a macska szeme fényvisszaverős (a tametum lucidum miatt), nem mellesleg 185 fokban lát.  Az más kérdés, hogy pont az orra elé nem, de ez most nem is lényeges. Az sokkal inkább, hogy elsősorban milyen színeket érzékel:

  • kéket,
  • zöldet és
  • sárgát.

 

Éppen ezért arra gondoltam, hogy a legújabb Cateye kollekciómba becsempészem ezeket a színeket is, feldobva egy negyedikkel, hogy teljes legyen a hatás.

 

Korábban is tudatosan fordultam a munkáim felé, bár érdekes, hogy pont az első Cateye volt az egyetlen kivétel. Ő ugyanis egy kérdésnek köszönheti, hogy megszületett.

A Cateye ékszerszett születése

Mindig is a nagy ékszereket kedveltem, a hangsúlyos nyakékeket, medálokat. Természetes volt, hogy az első elkészített ékszereim sem lettek kicsik. Az egyik családtagom viszont – mai napig hálás vagyok érte – megkérdezte, mi lenne, ha megpróbálkoznék végre kisebbekkel is. Egészen kicsikkel, majdnem, mint egy pöttyfülbevaló. Így adta óvatosan tudtomra, hogy nem mindenki szereti a nagy medálokat.

 

Furcsa mód nem is volt annyira ellenemre az ötlet, bár az is lehet, hogy csak érdekes kihívásnak tartottam magamra nézve a feladatot.

 

Tudod, minél kisebb egy üvegékszer, annál nehezebb elkészíteni, ha ugyanazt a precizitást, színharmóniát, fényjátékot akarod belevinni az egyes darabokba.  De izgatott a feladat, az meg pláne, hogy lássam a minimedál „mutatósságát”. Teljesen ledöbbentem, mikor elkészült az első darab. Érezhető volt a „macskaszemek” ereje.

Cateye, a viszafogott extravagancia

Hiszen ugyanúgy irizálnak, tükröződnek, szivárványozódnak, mégis kecsesek, nem túl feltűnők. Váratlanul villannak fel egy-egy napsugártól, és pont ideálisak azoknak, akik a visszafogott extravaganciát szeretik. Mert a macskaszem, azaz a Cateye végül ilyen lett.

 

Legnagyobb szívfájdalmam, hogy a fotók nem tudják visszaadni ezt az apró pajzánságot, ezt az érdekes játékosságot.

Nézd meg élőben a Cateyet!

Viszont a Cateye megszületett, és azóta töretlenül hódít a vásárokon. Ott elő tud jönni mindaz, amit egy fotó nem képes megmutatni. Ezért most is viszek majd magammal a hévizi rendezvényre belőlük, hátha meg szeretnéd néző élőben ezeket a darabokat is.

 

 

A legújabb Cateye-szett tehát arany és zöld színekben is irizál, sőt bizonyos szögből nézve a türkizkék is előtűnik. Így lesz teljes a spektrum, a macska szemeinek színérzékelése.

 

A púderszín csupán ráadás, apró báj, hogy a fényhatás tökéletes legyen.Vissza