Classic Blue az MJ glass design békekövete

Valószínűleg már láttátok, hogy megvan a 2020-as év Pantone színe. Bevallom, én már nagyon vártam, hogy mit javasolnak a következő esztendőre az intézet szakemberei. Ilyenkor – magam sem értem teljesen, miért – nagyon izgatott leszek. Amikor meghallottam, hogy az egyik általam is nagyon kedvelt színt kiáltották ki a következő 12 hónap mindent meghatározó színének, azonnal beindultak a fogaskerekeim.

 

A Classic Blue, azaz a kék klasszikus árnyalata ugyanis az egyik olyan szín, amely mindenkinek jól áll, és amelyhez színkombinációk és formák milliója illik. Nem beszélve arról, hogy az MJ glass design vásárlói is sokszor valamilyen kékes ékszert kérnek tőlem. Az már csak hab a tortán, hogy a legutóbbi Moira ékszerszettem is épp fekete-karcos kék párosítású, de a szivárványszínnekkel kombinált kék Moira ékszeregyüttes is visszatükrözi ezt a vonalat.

 

 

Kék és szivárványszínekkel kombinált üvegékszer karkötő

 

Most pedig alig várom, hogy a Classic Blue-val kipróbálhassak valami újat.

 

Miért fontos a Pantone küldetése?

De hogy mitől is különlegesek a Pantone által javasolt színek? Miért is várom minden évben izgatottan az új irányzatot? Nos, erre nem is olyan könnyű válaszolni.

 

A Pantone Color Institute már 20 éve segíti a vállalatokat, a kisebb-nagyobb cégeket termékeik fejlesztésében, a megfelelő színek kiválasztásában. Mindezt annak figyelembevételével, hogy éppen merre tart az emberiség. A Pantone dolgozói, kutatói úgy vélik, hogy 2020-ban a klasszikus kék erejére van szükségünk.

 

A Pantone 2020 év színe a Classic Blue

 

Te is jól tudod, és már én is többször írtam róla, hogy a színek pszichológiai ereje nagy hatással van ránk. A klasszikus kék (Pantone Classic Blue 19-4052) nyugalmat, magabiztosságot sugároz, és arra ösztönöz bennünket, hogy megbízható és stabil alapokra helyezzük végre az életünket.

 

A Pantone honlapján azt olvashatjuk, hogy a klasszikus kék pszichénkre hatva a béke és a nyugalom érzetét kelti bennünk, mintegy menedéket kínálva a külvilág harcai elől.

Hogyan hat még ránk a Classic Blue?

Ezen kívül a PANTONE 19-4052 Classic Blue elősegíti

  • a koncentrációt,
  • a tiszta, fókuszált gondolkodást, valamint
  • rugalmassá is tesz bennünket.

A Pantone munkatársai tehát úgy vélik, hogy felgyorsult világunkban éppen arra van szükségünk, hogy őszinte, de biztonságos életet élhessünk.

 

A Classic Blue egy egyszerű, nem agresszív, könnyen szerethető szín, amellyel érdemes magunkat körül venni. Ezért is tanácsolja a Pantone a világ legnagyobb vállalatainak is, hogy használják ki a kék szín pszichológiáját, és termékeikkel, fejlesztéseikkel hassanak pozitívan az emberekre és környezetükre.

 

Bevallom töredelmesen, soha nem gondoltam még így a kéknek erre az árnyalatára, de igazat kell adnom a cég kutatóinak. A klasszikus kékben tényleg ott van a béke lehetősége.

 

Te is érzed, igaz?Vissza