Füledbe valók

Tinédzserként imádtam a hatalmas, bizsu karika fülbevalóimat. Volt belőlük vagy három-négy pár is, de mindig elfért egy újabb darab a gyűjteményemben. Évekig nem is próbáltam mást viselni, csak jóval később kezdtem el trendi, színes, lógós, a ruhatáramhoz is illő függőket vásárolni. Az nem is érdekelt, hogy milyen nehéz a fülcimpámnak az épp aktuális bizsu.

A fülem – szerencsére – nem látta ennek kárát, nem lett allergiás és nem is nyúlt meg a sok „nehezéktől”…pedig így visszagondolva, igen sokat tettem azért akaratlanul is, hogy olyan cimpával dicsekedjek, mint amilyen Buddhának is van.

 

Mostanra, hogy nemcsak viselője hanem készítője is vagyok a fülbevalóknak, fülek, fülcimpák sokaságával van dolgom. Vannak, akik szexepilként tekintenek füleikre, vannak, akik rejtegetik a fürtjeik alá…mégis mindenki szereti őket díszíteni vagy egy mutatós függővel tökéletesíteni az összképet. Nekem pedig meg kellett tanulnom, hogy ahány fül, annyi elképzelés, ízlés és szokás, és hogy egy fülbevaló kiválasztásánál nem elhanyagolható kérdés, hogy kerek, ovális, szív alakú vagy szögletes az arcforma.

 

Az ovális arcformájúak elmormolhatnak egy miatyánkot, mert szinte minden fazonú és méretű függőt a cimpájukra aggathatnak. Jól áll nekik az apró, pötty fülbevalóktól a hosszúkás, kerek vagy csepp alakú fülbevalókig bezárólag minden.

 

Sajnos a kerek és szögletes arcformájúak nem ilyen szerencsések, de azért keserűségre nincs okuk nekik sem. Arcukat az ovális vagy hosszúkás fazonú fülikkel lehet lágyítani és optikailag a legjobban megnyújtani, míg a szív arcformához szintén a hosszúkás, de egyre szélesedő függőket javaslom, ilyen lehet például a csepp forma.  

 

Jó lenne a szem színéhez, a bőr árnyalatához és a ruhához is igazítani a fülbevalókat. Apróság, de mégis teljessé teszi a megjelenést...és nem elfelejteni! Kerülni kell a nehéz, cimpanyújtó fülbevalókat és minimum, hogy allergia- és rozsdamentes orvosi fémmel szerelt függőket hordj. A súlyos, nikkellel bevont ékszerekkel gyönyörű lehet az összkép, de nem érnek semmit, ha később visszafordíthatatlan kárt okoznak.

 

Ha ezeket a praktikákat betartod, nem kell kételkedned a bókok őszinteségében.Vissza