MJ glass design üvegékszer és ezüstékszer - Magasházi Julianna bemutatkozás

Mindig is szerettem alkotni, festeni, rajzolni, írni. A reklámgrafikusi civil szakmámat az alkotási folyamat miatt választottam anno, amit nagyon szerettem...de az igazi önmegvalósító mesterséget és vele az anyagot, az üveget azonban csak kicsit később, már fiatal felnőttként ismertem meg. Azonnal szerelem lett a színes üveg és megmunkálási módjaiból a Tiffany-, később pedig az üvegolvasztás, vagyis a fusing technika.

 

Az üveg ereje, csillogása, fényei, a melege, a játékossága, ahogy a színek és a formák szinte azonnal megmozdulnak az izzó levegő hatására...ez az, ami számomra igazán vonzó az üvegben. Szenvedélyem és hitem e művészeti forma iránt a mai napig is minden kész üvegalkotással egyre csak nő.

 

Az ötvösséget, az új szakmámat is ennek a törékeny anyagnak a szolgálatába állítottam. Lenyűgöz, hogy valami, amit elképzelek néhány üvegdarabból és nemesfémből, egyedi és elegáns dizájn ékszerré alakítható. Szeretem ezt a folyamatot és élvezem a kihívást, hogy olyan kortárs darabokat készíthetek, amelyek értékes és örökbecsű ékszerekké válhatnak és amelyeket a modern nők, - mint amilyen te is vagy, - szeretettel fogadnak...

 

Hogy mindezt át tudjam adni, 2022 nyarán megnyitottam Európa új kulturális fővárosában, Veszprém szívében Üvegcse nevű boltomat. Egy különleges, színes, mesebeli üzletet, ahol a szépség, a harmónia és a nőiesség kézzelfoghatóvá válik. Nemcsak az üvegékszereimen és üvegből készült dísztárgyaimon keresztül, hanem olyan alkotók munkáinak is köszönhetően, akiknek mind egy a szenvedélye: Te.

 

Márkám, az MJ glass design ars poeticája: „Ahol minden üvegnek története van...” , ezekből a mozzanatokból, mozaikokból épül hát fel és amely hűen tükrözi díszüvegeim „hátterét”, születésük apropóját. Mindegyik alkotás egy darab belőlem, de mind egy külön világ. Tudom, hogy mi motivált, mi inspirált készítésük közben, egy megrendelésnél pedig már a vevő álma-vágya is benne van…egyszóval: történetük lesz...


2007 - Részvétel a Magyar Kézművességért Alapítvány kiállításán

2007 - Részvétel a Magyar Kézművességért Alapítvány kiállításán


A Magyar Kézművességért Alapítvány meghívásának eleget téve, 2007-ben egy rendkívül színvonalas kiállításon vehettem részt Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában. Az alapítvány a résztvevők számára egy nívós kiadványban örökítette meg a kiállítás darabjait, pillanatait.

 

Külön öröm számomra, hogy narancs-fürtös Tiffany-lámpámat méltónak találta a szervezőség és a zsűri a könyv címoldalán való megjelenésére.

A Magyar Kézművességért Alapítvány elismerése a résztvevőknek

A Magyar Kézművességért Alapítvány elismerése a résztvevőknek


A kiállítás helyszíne, a meghívott résztvevők, az ott ért folyamatos inspiráció meghatározó volt a későbbi alkotói éveimre.

Első, bemutatkozó interjú 1999-ből

Első, bemutatkozó interjú 1999-ből


Alkotásaim célja már akkor is az egyénre szabottság, az egyediség volt, amelyen keresztül az otthonok meghittebbé, harmonikusabbá tehetők.