Gyakori kérdések

Mitől függ a kész ólomüveg ára?

Az ólomüveg vagy Tiffany üvegbetétek és díszüveg-tárgyak értékét, árát a gyártási technika, a méret, a felhasznált üvegek fajtája és színe, valamint a mintázat összetettsége, sűrűsége is meghatározza.

 

Termékeim alapanyagai kézzel készített, anyagukban színezett táblaüvegek, melyeket vágok, csiszolok és forrasztok, mindezt a gondosan elkészített tervek és minták alapján. Az amerikai üveggyárak iparművészei alkotta táblaüvegeket használom fel, melyek önmagukban színezettek, nem kopnak, nem fakulnak.

Az üvegeket rengeteg árnyalatban és felülettel - nemcsak sima, hanem akár vízhatású, hullámos vagy recés textúrával - lehet megvásárolni, majdhogynem a szivárvány minden színében. A késztermék ára - többek között - ettől is függ. A rózsaszín, a vörös (ami aranyfüstöt és/vagy különböző oxidokat tartalmaz) és fehér üvegek között akár 8-10-szeres árkülönbözet is lehetséges.

 

Egy ólomüveg-betét ára természetesen a mérettől is függ, de legalább ilyen fontos tényező a minta sűrűsége is, ami a gyártási időt növeli és a felhasznált anyag mennyiségét is befolyásolja.

 

Áruk tehát elég széles skálán mozog, de végleges és pontos összeget csak a már elfogadott terv után tudok mondani, az előzőleg ismertetett tényezők tükrében.

 Vissza