Reményzöld és fénysárga Moira – Az erős nők ékszere

Amikor az első zöld-sárga szettjeimet készítettem, több dolog is megfordult a fejemben. Olyan dalok, amelyek erről a színkombinációról szólnak és maga a természet, amelyben az első tavaszi virágok zöme sárga színben ragyog. A legújabb Moira ékszerszettem készítésekor azonban teljesen más befolyásolt: a romantika és az erős nők.

Persze mondhatnád erre rögtön, hogy maga a tavasz, a természet újjászületése és a zene is eleve romantika, de jelen esetben romantikus életutak, életsorsok alakulása volt az ihlető erő. Ha követed a blogomat és a munkásságomat, akkor tudhatod, hogy a Moira kollekció a Moira sorsistennőkről kapta a nevét, így nem véletlen, hogy az új ékszeregyüttesem is ezt a kollekciót gazdagítja a remény és az örök fény színével.

 

MJ glass design fűzöld és aranysárga nyaklánca a Moira kollekcióból

Erős nők a regényekben

Két irodalmi alkotás is nagy szerepet játszott az ékszer születésben. Két olyan, különböző női sorsokon végigvívő regény, amelyet az ember szíve szerint együltő helyében elolvasna, annyira magával ragadó. A művekben közös, hogy 3-3 nő életét vagy életének egy-egy szegmensét ismerhetjük meg, így az ő útjaik jelennek meg a Moira medál hármasában is. De kik ezek a nők? Miért olyan különlegesek?

 

Mörk Leonóra A herceg és a leányka című romantikus regénye mese a mesében, amely egy nő, a gyermekkori énje és egy 200 évvel korábban élt hölgy kérdéseit és érzelmeit vizsgálja, értelmezi. A három nőt és a különböző idősíkokat a szerelem és a zene köti össze, valamint annak a hite, hogy az élet igenis szép, még ha nehéz is, a szerelem, szeretet pedig az egyetlen értelme.

 

Soraya M. Lane A háború jegyesei című történelmi regénye viszont olyan nőkről szól, akik a II. világháború ideje ápolónőként vették ki részüket a megpróbáltatásokból és mentették meg rengeteg ember életét. Ez utóbbi regény azonban nem magára a háború borzalmaira helyezi a hangsúlyt, hanem a három főszereplő sorsának és személyiségének alakulására és a végül megtalált boldogságukra.

Az erős nők ékszere

Mindkét regény szereplőiben magunkra ismerhetünk, ugyanakkor rengeteget erőt is meríthetünk a történeteikből, amelyekre – úgy hiszem – most és mindenkor nagy szükségünk van.

 

A nők és a női erő előtt tisztelegve született tehát meg a nyakláncot, fülbevalót, karláncot és gyűrűt is tartalmazó új, reményzöld és fénysárga Moira üvegékszer-együttesem.

 

MJ glass design fűzöld és aranysárga üvegékszerei a Moira kollekcióból

 

Bízom benne, hogy te is érzed az erejét...Vissza