Színek, amelyek mindig hatnak – Különleges természeti jelenségek inspirálják az MJ glass design ékszereit

Ha nem lennének színek a világon, talán nem is léteznék. A színek ereje ugyanis mindig akkora hatással van rám a magánéletemben is, hogy rendesen energetizálnak, feltöltenek vagy éppen lelomboznak. Igen, ilyen is előfordul nagy ritkán. Mindegy, milyen színről beszélünk, a hatás elmaradhatatlan, és bár az előbb a magánéletet említettem, „szakmai” napjaimon sincs ez másként. De nálam talán nem is igazán lehet különválasztani a kettőt.

Színek, színkombinációk a természetből

Amikor meglátok valamilyen egyedi színkombinációt séta vagy futás közben a természetben, már a következő gondolatom az, hogyan lehetne ezt üvegékszerbe önteni, vagy esetleges más dekortárgyban visszaadni; hogyan és milyen üvegeket kellene ahhoz összeolvasztanom, hogy azt a mintát készíthessem el, amelyet az adott folyó, szikla vagy éppen kavics mutat nekem. Igen, jól olvastad, a kavicsok is inspirálnak.

 

Hallottál már a Montanaban (USA) található McDonald-tóról? Ez az ottani Glacier Nemzeti Park legszínesebb, nem mellesleg legnagyobb tava. És a „színeit” nem is az égboltnak, hanem az ottani tarka kavicsoknak köszönheti. Teljesen odáig vagyok, hogy egyszer eljuthassak hozzá. Színes kavicsok itthon is vannak, de ilyenek és ekkora mennyiségben, nincsenek. Nézd, milyen gyönyörű!

 

A montanai McDonald-tó színes kavicsai

(Forrás: https://azutazo.hu/lelegzetelallito-termeszeti-elmeny-szines-kavicsos-mcdonald-glacier-nemzeti-parkban/)

 

Remélem, egyetértesz azzal, hogy ezek a színek nagyon inspirálók tudnak lenni. De akkor vajon mit szólnál ahhoz, ha szivárványszínekben pompázó folyót is láthatnál? Így, ahogy írom.

Így hatnak rám a színek a Kristályfolyóból

Kolumbiában ugyanis van egy folyó, amelyet az algák, moszatok és vízinövények nemes egyszerűséggel befestenek. Nem véletlenül hívják ezt a folyót az „Öt szín folyójának” vagy „Folyékony szivárványnak”.

 

Mit nem adnék, ha egyszer saját szemeimmel is láthatnám a La Macarena Nemzeti Parkban tekergő Kristály folyót (Caño Cristales).

 

Kolumbia Kristályfolyója

(Forrás: https://impressmagazin.hu/a-vilag-legszinesebb-folyoja-a-kolumbiai-kristaly-folyo/)

 

Ha még mindig nem pattantál repülőre a cikkem olvasása közben, akkor mutatok még valamit. A Yellowstone Nemzeti Parkot.

 

A Yellowston Nemzeti Park – Színek és minták, amelyek üvegékszerekként hatnak

Nem Frédi és Béni, esetleg Irma és Vilma ruháit fogom neked kivesézni, hanem a park egyedi csodáit. Itt ugyanis kb. 10 ezer geotermális jelenséggel találkozhatsz: gejzírekkel, melegvizű hőforrásokkal, iszapmedencékkel vagy az ottani fumarolákkal (földkéregnyílások, amelyeken keresztül különböző forró gőzök és gázok törnek fel).

 

Mit gondolsz? Ugye, milyen gyönyörű mindez?

 

A Yellowstone Nemzeti Park egyik hőforrása

(Forrás: https://impressmagazin.hu/a-vilag-legszinesebb-folyoja-a-kolumbiai-kristaly-folyo/)

 

Ha neked is tetszik, nézz körül a webshopomban is. Biztosan találsz – a te kedvenc színeidben szikrázó - üvegékszereket nálam. Ha pedig tetszett ez a bejegyzés, oszd meg másokkal is. Kövesd a Facebook- és Instagram-oldalamat is, ahol szintén sok érdekességet láthatsz.Vissza