Gyakori kérdések

Üvegtisztítási tippek

A díszüvegek tisztítása mindig egy örök megújulás kedvenc ékszerednek vagy ólomüvegednek. Visszanyerik csillogásukat, újra a régi fényükben pompázhatnak.

 

A következő, az üvegékszerek tisztításra vonatkozó tanácsokat betartva, garantálom, hogy sok évig örömöd leled majd a kiválasztott darabban:

Az üveget és a fémrészeket egy puha ruhával tisztítsd vagy polírozd. Ha úgy ítéled meg, hogy ezzel a módszerrel nem lesz tökéletes az eredmény, használj kevés (enyhén ecetes) vizet és puha ruhát, majd szárítsd meg, mielőtt dobozába teszed. Ne permetezz közvetlenül parfümöt, hajspay-t vagy más kozmetikumokat a felületére, és kérlek, ne zuhanyozz, ne fürödj és ne ússz ékszert viselve. A klór, a sós víz vagy egyéb ásványi anyagok árthatnak a gyönyörű csillogásnak, valamint feloldhatják a ragasztót.

 

 

Néhány egyszerű tipp az ólomüveg betétek, díszüveg-tárgyak, Tiffany lámpák tisztításához:

A piszkos üveget szárazon soha ne töröld le, mert összekarcolódhat a felülete. Előbb forró, ecetes vízzel mosd le a poros réteget, majd ezt követően tisztítsd. Üveg-, tükör- vagy ablaktisztítóval fújd be, majd száraz papírtörlővel, vagy egy puha ruhával töröld le a folyadékot. Ha csak ecetes vizet használsz, akkor is gyönyörű lesz az eredmény. Egy kevés denaturált szeszt is rakhatsz az ecetes vízbe, így még portaszító réteget is képzel a díszüvegen. Amit semmiképp nem ajánlok: a dörzsiszivacs érdes felével tisztítani a forrasztásokat, ezzel ugyanis a patinázás megsérül, karcolódhat a felülete. Természetesen ki lehet javítani a patinát, de miért is bosszankodnál, ha ez a probléma egyszerűen elkerülhető?Vissza